Cum să faci latte art: inima

- Lasă un comentariu
Caffe latte, tradus în mod direct, este doar cafea și lapte. Inițial, această băutură a fost făcută doar la domiciliu și consumată la micul dejun . Dar uitându-te la meniul de la Starbucks, ar fi greu să identifici începuturile acestei băuturi. Latte-urile cu caramel și tot felul de condimente sezoniere sunt variații (unii ar spune bastarde) ale băuturii pe bază de espresso.

Pentru cei care cred că o cafea cu lapte are gust mai bun în forma sa cea mai simplă, dar totuși doresc să îmbunătățească experiența cafelei de dimineață, latte art este modul cel mai pur de a îți decora băutura. Cele mai simple trei modele pe care le poți realiza sunt inima, laleaua și rosetta.

Latte art-ul se poate realiza și fără espresso sau espressor. De exemplu se poate face cafeaua la moka pot și spuma de lapte cu un tel electric mic (5 lei la Ikea). Îți ia ceva timp să nimerești consistența bună, dar ideea e că nu îți trebuie aparatură foarte scumpă pentru a face latte art!

Modelul de inimă e cel mai simplu și vă recomand să începeți cu el. În continuare vă arăt cum se face acest model, urmând ca în posturile ulterioare să descriu și modelele de lalea și rosetta.1. Înclinați ceașca și începeți să adaugați lapte în centrul ceștii pentru a încorpora spuma de lapte și espresso-ul.

2. Turnând în continuare laptele cu viteză constantă, îndreptați ușor ceașca.

3. Odată ce forma de lapte din centrul cănii este de aproximativ de mărimea unei monede de 50 de bani, reduceți viteza de turnare și începeți să "tăiați"  spre centru. Astfel se va forma inima.

Dacă nu vă iese din prima, nu vă îngrijorați, nimănui nu îi iese. Exercițiul este cheia succesului.

Și pentru că un film face cât o sută de poze și cât o mie de cuvinte...


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu