Despre boabele de cafea

- Lasă un comentariu

Nu multă lume știe că o boabă de cafea nu este de fapt o boabă, ci mai degrabă o sămânță.

Vă veți spune: "nu sunt boabele semințe și semințele boabe?" În mod surprinzător, nu. De fapt, deși boabele sunt întotdeauna semințe, semințele nu sunt întotdeauna boabe. O boabă este doar un fel de sămânță. Mai precis, acesta este numele semințelor familiei Fabaceae (cunoscută și sub numele Leguminosae) din care planta de cafea nu face parte;astfel, "boabele" de cafea nu sunt de fapt boabe.




Iată câteva alte informații interesante legate de cafea:
  • Boaba de cafea este de fapt sămânța plantei de cafea, din interiorul fructului de cafea.
  • Aproape toată cafeaua din lume este crescută între douăzeci și cinci de grade nord și douăzeci și cinci de grade sud de ecuator.Temperatura corespunzătoare pentru a crește cafeaua este între 15 și 20 de grade Celsius.
  • Pentru "boabe" de înaltă calitate, cafeaua trebuie să fie cultivată la altitudini înalte.Mai puțin oxigen în aer permite copacului sa se maturizeze pentru mai mult timp.
  • Odată ce un copac de cafea a fost plantat, este nevoie de aproximativ cinci ani până când poate fi folosit pentru o cultură.
  • Arborii de cafea care cresc în regiuni umbroase produc cafea de calitate superioară, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru ca fructele să se coacă.
  • Cafeaua este a doua cea mai tranzacționată marfă din lume după petrol.
  • Unele dintre cele mai puternice de afaceri din lume, inclusiv Lloyds din Londra și New York Stock Exchange, au început ca și cafenele.
  • Un arbore de cafea are o durată de viață de aproximativ 50-70 de ani.
  • În medie, 1,4 miliarde de cești de cafea sunt băute pe zi.
  • Zațul de cafea pus în pământul plantelor de apartament va contribui la revitalizarea plantelor.
  • Cafeaua, băută fara aditivi, este o băutură naturală cu zero calorii.
  • George Washington a inventat cafeaua instant. Nu, nu președintele american George Washington, ci un chimist englez, George Constant Washington.
  • Cea mai scumpă cafea din lume este cafeaua ale căror fructe trec prin tractul digestiv al Kopi Luwak (o pisică indoneziană de dimensiuni mici). Boabele sunt apoi recoltate din excrementele animalului, curățate, prăjite, și vândute. Această cafea costă de la 200$ la 1200$ pe kilogram. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu