Moka Pot: metodă de preparare

- Lasă un comentariu

Moka Pot-ul se bucură de o revenire în ultimul timp printre toți entuziaștii de cafea. Ne place pentru o mulțime de motive - simplitatea lui și istoria. Ne place, de asemenea, faptul că se poate produce un espresso destul de rafinat pentru mai puțin de 10.000 $. Ceea ce nu e niciodată un lucru rău.


Pasul 1

Se macină aproximativ 20-22 grame de cafea la fel de fin ca pentru un shot de espresso.




Pasul 2


Se umple jumătatea de jos a pot-ului Moka cu apă, care este deja fiartă.





 

Pasul 3

Se pune sita de metal, similară unui capac, în interiorul componentei de jos.





 

Pasul 4

Se adaugă cafeaua și se scutură ușor pentru a se distribui în mod uniform în sită.





 

Pasul 5

Utilizați degetul arătător pentru a distribui cafeaua. Pentru cele mai bune rezultate, gândiți-vă la mișcarea de la ora 12 la ora 6 pe un ceas, apoi de la 3 la 9, etc.






 

Pasul 6

Se înșurubează partea de sus a Moka-ului. Trebuie să fiți atenți, partea de jos este foarte fierbinte.





 

Pasul 7

Se pune pot-ul pe aragaz pe foc mediu (se poate folosi si o sursă de căldură electrică).





 

Pasul 8

Când apa din camera de jos se apropie de fierbere, presiunea va împinge un flux de cafea încet în camera superioară. În cazul în care lichidul se ridică cu putere prea mare, apa e prea fierbinte, în cazul în care nu iese destul lichid, flacăra este prea mică. Este gata când auziți un șuierat și încep să iasă bule de aer din ce în ce mai mari.

Fiți foarte atenți când turnați cafeaua, întrucât mânerul Moka pot-ului poate fi fierbinte.





 

Pasul 9

Bucurați-vă de un espresso făcut acasă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu