Tipuri de boabe de cafea

- Lasă un comentariu


Există două specii principale de boabe de cafea în lume: cafea Arabica și cafea Robusta. Mai mult de trei sferturi din boabele care sunt vândute în lume astăzi sunt de cafea Arabica, iar cea mai mare parte a restului sunt de cafea Robusta.

Cafea Robusta

Aceste boabe sunt de o calitate mai proastă decât Arabica, și sunt crescute în mod tipic la altitudini mai mici. Ele sunt mai ușor de cultivat, sunt mai rezistente la boli și produc o recoltă mai mare. Boabele de Robusta au mai mult un gust astringent și conțin o cantitate mai mare de cofeină.

Cafea Arabica

Acestea sunt boabe de calitate mai mare și sunt denumite cafea gourmet. Ele au jumătate din cantitatea de cofeină a boabelor Robusta si au arome mai plăcute și proprietăți aromatice. Cele mai multe soiuri de boabe Arabica sunt denumite după țara sau regiunea de unde provin.Alte specii de boabe includ: benghalensis, cafea Bengal; Coffea congensis, cafea Congo; Coffea Liberica, cafea liberiană; Coffea stenophylla, cafea din Sierra Leone; Coffea excelsia, o altă cafea liberiană; bonnieri Coffea; gallienii Coffea; și Coffea mogeneti. Totuși, aceste boabe sunt inexistente pe piața de export.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu